Veelgestelde vragen


Wat is TaeKwon-Do ?

Het woord Taekwon-do is Koreaans en bestaat uit drie delen die ieder hun eigen betekenis hebben.

Tae: Betekent letterlijk ‘voet’ en staat voor alle beentechnieken, zowel aanvallend als verdedigend, maar ook voor staan, lopen, springen en breken.
Kwon: Betekent letterlijk ‘vuist’ en staat voor alle hand/arm technieken, zowel aanvallend als verdedigend, werpen, vastgrijpen en breken met de hand.
Do: Betekent letterlijk ‘weg, methode of principe’. Dit is verder lastig te omschrijven omdat het ook een geestelijke houding aangeeft waarin de etiquette van Taekwon-do naar voren komt.Wat is het verschil tussen Taekwon-do en andere vechtsporten?

In het Taekwon-do gaan wij ervanuit dat de benen krachtiger zijn dan de armen. Daarom ligt de nadruk op de vele traptechnieken. Dit resulteert in een dominante positie betreft traptechniek ten opzichte van andere vechtsporten.

Wat Taekwon-do ook uniek maakt is de manier waarop men kracht ontwikkelt. Een buitenstaander zal zich afvragen hoe een Taekwon-do beoefenaar zulke krachtige en explosieve technieken kan genereren. Bij Taekwon-do leer je namelijk je volledige lichaam te gebruiken in elke techniek die je uitvoert.

Taekwon-do is zeer veelzijdig qua fysieke belasting. Je werkt aan je snelheid, kracht, coördinatie, balans en uithoudingsvermogen.Voor wie is Taekwon-do?

Iedereen kan Taekwon-do doen. Ongeacht je leeftijd, huidskleur of geslacht.

Plezier staat tijdens onze lessen centraal. Je kunt aan je conditie werken, je techniek verbeteren of lekker recreatief bezig zijn. Ook bieden wij de mogelijkheid om Taekwon-do op wedstrijdniveau te beoefenen. TaeKwon-Do-Beuk  heeft met dit laatste al de nodige prijzen binnengehaald waaronder Europese en Wereldtitels.

Tot slot wordt er ook aandacht besteed aan zelfverdediging. Als lid van TaeKwon-Do BEUK wordt je opgeleid tot 1ste dan (zwarte band) en hoger.

Is Taekwon-do ook voor meisjes?

Jazeker, meisjes kunnen net zo goed Taekwon-do doen als jongens.Ik heb een bepaalde aandoening, mag ik Taekwon-do doen?

Overleg bij (lichamelijke) aandoeningen altijd eerst met je huisarts of het verstandig is om een contactsport te beoefenen. En als je met Taekwon-do begint, stel dan altijd de instructeur op de hoogte van eventuele problemen.Hoe oud moet je zijn om met Taekwon-do te beginnen?

In principe hanteren wij een minimale leeftijd van 8 jaar om te beginnen met Taekwon-do. Dit is echter een richtlijn en wij kijken ook naar het gedrag van kinderen binnen de groep. We sluiten daarom niet uit dat je eventueel ietsje eerder mag beginnen met Taekwon-do.

Het komt daarnaast regelmatig voor dat de ouder/verzorgers ook lid worden nadat zij net zo enthousiast zijn geworden als ze zien hoe hun kinderen zich ontwikkelen in het Taekwon-do.Ik vind mijzelf niet lenig, kan ik nu geen Taekwon-do doen?

Het lijkt er vaak snel op dat men lenig moet zijn om deze flexibele kunst te beoefenen. Dit komt met name door de hoge traptechnieken en gesprongen traptechnieken. Het tegendeel is echter waar. Taekwon-do is heel divers en bovendien zullen de lessen bijdragen aan je lenigheid. Je hoeft daarom niet van nature lenig te zijn.

Hoeveel kost de contributie?

De contributie kost vanaf € 25,00 per maand.
Voor het kickboksen is dat € 15,00 per maand.Wanneer kan ik een keer komen kijken?

Je kunt zonder afspraak een keer komen kijken bij één van onze reguliere lessen. Wij nodigen je graag uit om een gratis proefles te nemen.Kan ik een keer meedoen in de les?

Natuurlijk! Voordat je lid wordt kun je twee keer gratis meedoen. Taekwon-do beoefenen we op blote voeten, dus wij maken je erop attent dat het handig is om gemakkelijk zittende sportkleding te dragen bij de lessen. Wil je liever alleen kijken dan kan dat natuurlijk ook. Kom gerust zonder afspraak bij de les langs.Moet ik een Taekwon-do pak hebben om te beginnen met Taekwon-do?

Ja, als je besluit om je in te schrijven bij TaeKwon-Do Beuk, dan dien je een Taekwon-do Dobok (uniform) aan te schaffen. Deze kun je na inschrijving bij ons bestellen.Hoe kan ik mijzelf of mijn kind inschrijven bij
TaeKwon-Do BEUK ?

Wij adviseren iedereen altijd om eerst één of twee proeflessen te nemen. Wil jij je daarna inschrijven, dan krijg je van ons een inschrijfformulier mee die je de na de proefles bij ons kunt inleveren. Daarnaast geldt er een opzegtermijn van twee maanden.Zijn jullie gesloten tijdens schoolvakanties?

Ja en als er geen les is dan vermelden wij dat in onze agenda en in de Whatsapp groep.Doen jullie ook mee aan wedstrijden en

is het meedoen aan wedstrijden verplicht?

Nee. Wij zijn een groot voorstander van het meedoen aan wedstrijden, omdat dit niet alleen leuk is, maar het bevorderd ook je ontwikkeling in het Taekwon-do. Maar als je geen wedstrijden wilt doen, kun je andere doelen stellen, zoals trainen voor een hogere graduatie of werken aan je kracht/conditie/flexibiliteit/etc.